Wordpress

En İyi WordPress Eklentileri (2021 Güncel Liste)

Bugün ki yazımızın temel aktörü WordPress, günümüzde dünya çapında en çok kullanılan içerik paylaşım platformu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu yoğun kullanım oranlarının arkasında yatan en temel nedenlerden biri, WordPress platformu içerisinde doğrudan WordPress ekibi ve harici gelişiriciler tarafından kullanıcıların kullanımına ücretli ve ücretsiz şekillerde sunulan eklenti ve temalardır.

Hiç bir ücret ödemeden sitenize hızlıca yükleyebileceğiniz tema ve eklentiler olduğu gibi cuzi miktarlar ödeyerek satın alabileceğiniz çok sayıda eklenti ve tema ile sitelerinizi istediğiniz şekilde özelleştirebilir ve son derece kolay şekilde yönetebilirsiniz.

Bu makalemizde, WordPress site sahiplerinin mutlaka göz atması gereken son derece kaliteli ve kullanıcılarından tam not almış çok sayıda ücretli ve ücretsiz eklentiyi bulacaksınız.

Kullanıcılardan Tam Not Almış WordPress Eklentileri


1 – Yoast SEO

Yoast SEOYoast SEO,  web sitenizin arama motorları üzerinde daha iyi sıralama elde etmesini sağlamak için uygulayacağınız pek çok SEO işleminde size son derece başarılı şekilde eşlik edebilecek harika bir eklentidir.

Yoast SEO eklentisi ile WordPress sitelerinizde yayınlayacağınız içerikleri Google algoritmalarına uyumlu hale nasıl getirebileceğinizi yoast paneli üzerinden takip edebilirsiniz. İlgili panelin size sağlayacağı algoritma metrikleri ile içeriğinizi ne şekilde optimize edebileceğiniz anlık olarak takip edebilir ve Google güncellemelerinin gerisinde kalmaktan korunabilirsiniz.

Yoast SEO ile otomatik olarak site haritası oluşturabilir, robots.txt ve httaccess dosyalarınızı düzenleyebilir, meta etiket ve başlık görünümlerinizi düzenleyebilir ve arama motorlarının hangi sayfa, içerik ve kategorileri indeksleyebileceğini kolayca kontrol edebilirsiniz.

Ücretsiz versiyonuna ek premium versiyonuda satışta olan Yoast SEO premium ile birden fazla anahtar kelime hedeflemesi yapabilir ve 301 yönlendirmelerini Yoast SEO’nun kontrolüne bırakabilirsiniz.

WordPress alt yapısını yeni kullanmaya başlamış kullanıcıların dahi kolaylıkla kontrol edebileceği ve websiteleri için son derece başarılı SEO otomatikleştirmeleri barındıran bu eklenti ile SEO çalışmalarınızı kolayca yönetebilirsiniz.

WordPress Yoast SEO Ayarları ve Kurulumu isimli makalemize göz atarak Yoast SEO ile alakalı çok detaylı bir rehbere erişebilirsiniz.

2 – WP Rocket

WP RocketWordPress sağladığı pek çok kullanıcı avantajlarının yanı sıra sunucular ve açılış hızları üzerinde oluşturduğu yavaşlama katkısı ilede oldukça meşhurdur.

Pek çok makalemizde yer verdiğimiz gibi açılış hızları ve hızlı siteler = çok daha fazla müşteri ve kullanıcı demek olduğundan yavaş çalışan bir WordPress websitesi maddi, manevi çok büyük kayıplara sebebiyet verebilir.

Bu etkiyi önlemek ve kullanıcı kayıplarını minimuma indirmek için hemen her wordpress tabanlı web sitesinde cache eklentileri yoğun olarak kullanılır.

Bu cache eklentileri içerisinde ücretli olarak karşımıza çıkan WP Rocket, son derece basit kullanımı ve sağladığı ekstra kontrol avantajı ile rakiplerinin çok ilerisinde bir cache eklentisidir.

WP Rocket eklentisi ile türkçe destekli kullanıcı panelinde yer alan site hızlandırma işlemlerini basit mouse tıklamaları ile başlatabilir ve sitenizin sayfalarının ön bellekleme methodu ile çok daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz.

WP Rocket eklentisini detaylıca incelemek ve satın almak için eklentinin resmi websitesini ziyaret edebilirsiniz.
Wordpress sitelerde kullanılan en iyi cache eklentilerini incelemek için En İyi 6 WordPress Cache Eklentisi isimli yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

3 – WooCommerce

WooCommerceWordPress platformunu kullanan e-ticaret websitelerinin çok büyük bir bölümünde kullanılan WooCommerce, WordPress tabanlı bir e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin muhakkak göz atması gereken son derece başarılı bir eklentidir.

Kargolama methodları,ürün açıklamaları,ürün modelleri, fiyatlandırma, satış ayarları, ürün yönetimi, stoklama vb e-ticaret faaliyetlerinin tümünün ve site genel ticari yapısının kurulmasında gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz WooCommerce son derece basit bir kurulum ve kullanım paneline sahiptir.

Ücretsiz olarak WordPress kütüphanesi üzerinden indirip kurabileceğiniz WooCommerce eklentisinin aynı zamanda ücretli olarak satın alabileceğiniz çok sayıda özelleştirme barındıran ek paketleride mevcuttur.

WooCommerce resmi websitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

4 – Akismet Antispam

Akismet Anti SpamHemen her websitesi gibi WordPress websitelerininde azılı problemlerinden olan spam yorumların engellenmesinde Akismet Antispam eklentisini kullanabilirsiniz.

Ücretsiz olarak sitenize kurabileceğiniz ilgili eklenti ile spam yorumları kolayca engelleyebilir ve sizi rahatsız etmesinin önüne otomatik şekilde geçebilirsiniz.

Akismet.com üzerinde sitenize ait bir profil oluşturduktan sonra Akismet algoritması tarafından spam olarak belirlenen tüm yorumlar sizin manuel müdahelenize gerek kalmadan engellenecektir.

Akismet Antispam eklentisini indirmek ve kullanıcı profili oluşturmak için buraya tıklayabilirsiniz.

5 – Google XML Sitemap Generator

Google xml sitemaps generatorGoogle XML Sitemaps eklentisini, Arama motorlarının websitenizi tarayabilmesi için gereken sitemapleri hızlıca oluşturmak ve kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Google xml sitemaps eklentisi ile sitenizi ziyaret eden arama motorlarına gösterilecek site haritasını oluşturabilir ve sitenizde yer alan hangi sayfa ve içeriklerin arama motorları tarafından taranabilir olacağını belirleyebilirsiniz.

İlgili eklentiyi WordPress kütüphanesinden indirerek özellikle hızlı ve doğru indekslenme için olmazsa olmaz bir işlem olan sitemap oluşturmayı son derece basit şekilde halledebilirsiniz.

Google xml sitemap generator eklentisini detaylı incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

6 – Contact Form 7

contact form 7Hemen her websitesi tarafından kullanıcılar ile site üzerinden hızlıca iletişime geçmek için ihtiyaç duyulan iletişim formu eklentileri içerisinde en yoğun olarak kullanılan eklenti contact form 7 eklentisidir.

Contact form 7 eklentisini kullanarak istediğiniz sayıda iletişim formu oluşturabilir, alanlarını özelleştirebilir ve dilediğiniz bütün sayfalarda kullanabilirsiniz.

Son derece basit bir kullanıcı paneline sahip olan contact form 7 eklentisi ile kullanıcılarınız ile hızlıca iletişim kurabileceğiniz iletişim formu, sipariş formu ve e-ticaret bilgi formları oluşturabilirsiniz.

Contact form 7 ile ilgili detaylı bilgi almak veya indirme işlemi gerçekleştirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

7 – Wordfence

WordfenceWordPress’in dünyanın en yaygın kullanılan içerik paylaşım platformu olduğunu söylemiştik. En yaygın kullanıma paralel olarak WordPress, dünya üzerinde en çok hacklenen içerik paylaşım platformlarının başında geliyor.

Kötü niyetli saldırganlar tarafından her geçen gün geliştirilen farklı teknik ile WordPress siteler saldırılara açık hale geldiğinden bu tarz sitelerde muhakkak güvenlik eklentilerine yer vermelisiniz.

WordPress eklentileri içinde güvenlik mevzu bahis olduğunda mutlaka akla gelen eklentilerden bir tanesi olan Wordfence, ücretli ve ücretsiz versiyonları ile WordPress’in barındırdığı güvenlik zaafiyetlerini çok ciddi oranda engelleyebilen yegane eklentilerin başında gelmektedir.

Geliştirilmiş güvenlik duvarı ile Wordfence, xml-rpc, giriş güvenliği, sahte trafik, çift faktörlü koruma, siteyi istenmeyen ip lere kapatma, xss koruması, xxe koruması, sql injection koruması vb son derece önemli alanlarda koruma sağlar.

Ücretsiz versiyonu gerçekten ücretli versiyonu aratmayacak şekilde sitenizin güvenliğine ciddi katkı sağlayabilmektedir ancak bütçeniz dahilinde ise geliştirilmiş güvenlik duvarı ve çok daha detaylı müdahale özellikleri ile premium versiyonu almanızı tavsiye ederiz.

Wordfence resmi sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

8 – NextGen Gallery

NextGen GalleryWordPress eklentileri içerisinde galeri oluşturmak için kullanabileceğiniz sayılı eklentilerden bir tanesi olan NextGen Gallery eklentisi ile sitenizin istediğiniz sayfa, içerik ve bölümlerinde kullanılmak üzere galeriler oluşturabilirsiniz.

Rakiplerinize kaliteli görseller ve galeriler ile fark atmak, galerinizi kolay kullanıma sahip menüler üzerinden hızlıca ayarlamak ve dilediğiniz zaman galerilerinizi editleyebilmek için NextGen Gallery’i düşünebilirsiniz.

Nextgen Gallery ile tüm bunlara ek olarak galerinizde yer alan her fotoğrafın başlık ve açıklamasını özel olarak düzenleyebilirsiniz.

Oluşturduğunuz galerileri site içerisinde istediğiniz sayfa, içerik yada bölümlerde tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Nextgen Gallery özellikle site içerisinde çok fazla görsele yer veren websiteleri için olmazsa olmaz bir eklenti olarak karşımıza çıkmaktadır.

NextGen Gallery eklentisini detaylıca incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

9 – Imagify Image Optimizer

İmagify image optimizer

SEO Çalışmalarında çok sık sözünü ettiğimiz site hızı konusuna yazımızın başında da değinmiştik.

Websitelerinin açılış hızlarının arttırılması noktasında son derece önemli olan resim optimizasyonu işlemini imagify image optimizer eklentisi ile otomatik ve son derece hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Sitelerin yavaş açılışlarının nedenleri arasında en sık karşılaştığımız sorunlardan olan büyük dosya boyutuna sahip resimlerin optimizasyonu özellikle WordPress site hızlarının arttırılması için oldukça önemlidir.

Imagify image optimizer eklentisi ile WordPress ortam kütüphanenizde bulunan tüm resimleri tarayarak hepsini toplu şekilde optimize edebilirsiniz.

Tüm bu özelliklerine ek olarak imagify image optimizer ile tüm resimlerinizi Google tarafından önerilen sıkıştırma yöntemi olan Webp formatına hızlıca çevirebilirsiniz.

Ücretsiz versiyonunda yalnızca belirli bir limite ve sayıya kadar resimi optimize edebildiğiniz imagify image optimizer’ın premium paketleri ile çok sayıda resminizi rahatlıkla optimize edebilirsiniz.

Imagify Image Optimizer resmi websitesini ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

10 – WPBakery Page Builder

wpbakery page builder - en iyi wordpress eklentileriWordPress eklentileri içerisinde sayfa oluşturma, özelleştirme eklentileri denildiğinde akla ilk gelenlerden bir tanesi olan WPBakery Page Builder, sayısız sayfa özelleştirme modülünü içinde barındıran son derece etkili  bir sayfa oluşturma, özelleştirme eklentisidir.

Ücretli şekilde sahip olabileceğiniz bu eklenti ile WordPress sitenizin sayfalarına onlarca özelliği tek bir eklenti paneli üzerinden ekleyebilirsiniz.

WPBakery page builder eklentisi ile sayfalarınıza veya içeriklerinize youtube videolarını doğrudan ekleyebilir, özel grafikler oluşturabilir, satış sayfaları tasarlayabilirsiniz. Ek olarak ilgili eklenti vasıtasıyla sayfalarınızı istediğiniz sayıda bölümlere ayırarak sayfanızdaki alanları istediğiniz şekilde kontrol edebilirsiniz.

WPBakery page builder eklentisinde yer alan özelleştirmeleri sayfa üstünde sürükleme methodu ile hızlıca kullanabilir ve hızlı editleme özelliği ile son derece hızlı şekilde özelleştirmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Genellikle premium wordpress temalarının pek çoğunda hediye olarak gelen bu eklenti bütün wordpress temaları ile sıkıntısız şekilde çalışır. Ücretli şekilde satın alabileceğiniz çok sayıda adds on paketi ile eklentinin  ek özelleştirme kapasitesini isteğiniz doğrultusunda arttırabilirsiniz.

WPBakery Page Builder eklentisinin tüm teknik detaylarını incelemek üzere resmi websitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

11 – Easy Table of Contents

Easy table of contents - en iyi wordpress eklentileriSayfa içerisinde oluşturduğunuz başlıkları yazının istediğiniz bölümünde göstererek kullanıcının göz atmak istediği alana hızlıca ulaşmasını sağlayan eklentilerden olan easy table of contents eklentisi, özellikle uzun yazılarda fazla vakit kaybetmek istemeyen kullanıcıların siteyi terketmesini önleme noktasında oldukça etkilidir.

Easy table of contents eklentisini kullanarak yazı ve sayfa içlerinde kullandığınız metin başlıklarını içindekiler ifadesi ile yazınızın istediğiniz bir bölümünde gösterebilirsiniz. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bu panel vasıtasıyla okumak istediği herhangi bir alana kolayca ulaşabilir.

Özellikle günümüzde çok uzun yazıları okumaktan pek çoğumuzun kaçındığı bilinen bir gerçek bu nedenle internet kullanıcılarının büyük çoğunlugu başlıklara ayrılmamış ve istenilenin kolay bulunmadığı siteleri hızlıca terk ettiğinden, easy table of contents eklentisi ile bu karışıklığın önüne geçerek kullanıcıların hemen çıkma oranlarını düşürebilirsiniz.

Tüm bu kullanıcı deneyimine sağladığı katkıya ek olarak ilgili eklenti kullanılarak tablo içerisinde gösterilen konu başlıkları Google tarafından arama sonuçlarında sitenizin alt bölümünde gösterilebilmektedir. Bu özellikten faydalanarak sitenizin tıklama oranlarına ciddi katkı sağlayabilirsiniz.

Easy table of contents eklentisini detaylı incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

12 – OneSignal Push Notification

one signal push notification - en iyi wordpress eklentileriSiteyi tekrar eden ziyaretçi oranının Google için ne kadar önemli bir sinyal olduğunu pek çok SEO rehberimizde detaylıca anlatmıştık. Google nezdinde olumlu kullanıcı deneyiminin en somut kanıtlarından olan siteyi tekrar eden ziyaretçi oranında, yaşanacak artışlar Google tarafından hızlı sıralama yükselmeleri ile ödüllendirilmektedir.

Siteyi tekrar tekrar ziyaret eden kullanıcıların sayısını arttırmak için onlara bildirimler göndermek amacıyla etkili olarak kullanılabilecek eklentilerin başında gelen OneSignal Push Notification eklentisi ile sitenizde gerçekleşen gelişmeleri kullanıcılara hızlıca bildirebilirsiniz.

Pek çok site tarafından özellikle yeni içeriklerin hızlı reaksiyona girmesi ve kullanıcı etkileşimini arttırma noktasında kullanılan OneSignal Push notification ile kullanıcı deneyimini ciddi oranda arttırabilir ve kullanıcılarınıza doğrudan (browser üzerinden) ulaşabilirsiniz.

Not: Push notification yani bildirim gönderme eklentilerini yalnızca gerekli gördüğünüz durumlarda kullanın. Gereksiz push notification kullanımı, kullanıcılar üstünde negatif etkiye neden olabilir.

OneSignal push notification eklentisini daha detaylı incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

13 – UpdraftPlus

Updraft Plus - en iyi wordpress eklentileriWebsite yedeklemesi tüm site sahiplerinin dikkatle takip etmesi gereken son derece önemli bir gerekliliktir. Websitenizde oluşturduğunuz tüm sayfa, içerik ve iyileştirmeler gerçekleşebilecek çökme durumlarında silinebilmektedir.

Bu kaybın önüne geçme noktasında kullanılan yedekleme eklentileri vasıtasıyla sitenizin yedeklerini alabilir ve olası bir saldırı, çökme ve kayıp durumunda sitenizi yedek üstünden geri kurabilirsiniz.

WordPress sitenizin yedeğini son derece hızlı ve otomatik şekilde almak için rahatlıkla kullanabileceğiniz eklentilerden bir tanesi olan updraftplus eklentisi ile sitenizin manuel ve zamanlanmış yedeğini otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz site yedeklerini manuel işleme gerek duymadan dilediğiniz depolama platformuna otomatik olarak yükleyebilirsiniz. (Google drive, One drive, Amazon sunucuları, FTP vb)

Yedeklerinizi yine updraftplus eklentisini kullanarak kolayca yükleyebilirsiniz. UpdraftPlus eklentisinin en önemli özelliği diğer pek çok yedekleme eklentisinin aksine site kaynaklarını gereğinden fazla sömürmeyen bir eklenti olmasıdır.

Updraftplus eklentisini daha detaylı incelemek ve indirmek için tıklayınız.

14 – AMP For WP

amp for wordpress - en iyi wordpress eklentileriİnternet dünyasında artan mobil cihaz kullanımına bağlı olarak Google tarafından tüm websitelerine önerilen AMP teknolojisini, AMP For WP eklentisini kullanarak sitenize kolayca entegre edebilirsiniz.

Sayfalarınızın görünüm ayarları, amp teması, logo boyutları, menü ayarlamaları gibi mobilleştirme çalışmalarının hepsini doğrudan eklenti paneli üzerinden yönetebilir ve AMP teknolojisinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Geliştirilmiş özelleştirme seçeneklerini barındıran kolay kullanılabilir paneli ile harici kodlama yapmaya ihtiyaç duymadan sitenizin tüm sayfalarını AMP teknolojisine entegre edebilirsiniz.

AMP For WordPress eklentisini ücretsiz olarak WordPress kütüphanesinden indirebilirsiniz. Cache, iletişim formu, masaüstü versiyonda kullanılan sayfa özelleştirmeleri gibi pc versiyonda kullanılan ekstraları AMP sayfalarınızda kullanabilmek için ekstra geliştirme paketlerini satın almanız gerekiyor.

Eklentinin ücretsiz haline göre çok daha fazla özellik barındıran ücretli versiyonunun yanı sıra ek geliştirme paketlerinide satın alarak sitenizin AMP versiyonunu istediğiniz doğrultuda özelleştirebilirsiniz.

AMP For WP eklentisini detaylı incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

15 – All in One SEO Pack

all in one seo pack - wordpress eklentileriYoast SEO eklentisine rakip olarak piyasada yer alan bir diğer çok işlevli SEO eklentisi olan All in one SEO pack eklentisi ile sitenizin tüm SEO ayarlarını tek bir eklenti paneli üzerinden kontrol edebilirsiniz.

All in One SEO Pack eklentisi ile Yoast SEO’da otomatikleştirilmiş çoğu kontrol alanını ve site üstündeki ayarlamaların hemen hepsini manuel olarak değiştirebilirsiniz.

Özellikle SEO çalışmalarına ve WordPress kullanımına yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilecek bu durum SEO ve WordPress kullanımında uzman kişiler için oldukça idealdir.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 ayrı versiyonu bulunan All in SEO’nun ücretsiz versiyonunu kullanarak da oldukça kapsamlı şekilde sitenizin SEO çalışmalarını yönetebilirsiniz.

All in One SEO Pack eklentisini detaylı incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

16 – WPML – Çoklu Dil Eklentisi

wpml çoklu dil desteği eklentisi - wordpress eklentileriSitenizde birden fazla dil üzerinden yayın yapmak istiyorsanız mutlaka göz atmanız gereken bir eklenti olan WPML ile sitenizin sayfa, içerik, menü ve hatta tema metinlerini dahi istediğiniz dillere çevirebilirsiniz.

Ücretli olarak satın alabileceğiniz bu eklenti ile istediğiniz sayıda dil üzerinden yayın yapabilir ve kullanıcıların ana dili üzerinden sitenizi incelemesini sağlayabilirsiniz.

Ücretli bir eklenti olan WPML bütün wordpress temaları ve eklentileri ile uyumlu şekilde çalışır.

WPML resmi websitesini ziyaret etmek için tıklayınız.

17 – Redirection (301 Eklentisi)

Redirection - wordpress eklentileriHer websitesinin korkulu rüyası 404 hatası veren çökmüş, silinmiş sayfalar sorunu WordPress siteler içinde ciddi bir problemdir. Diğer pek çok içerik yönetim platformunun aksine WordPress’de hızlıca 301 tekniğini kullanabileceğiniz çok sayıda eklenti mevcuttur.

WordPress eklentileri içerisinde yönlendirme eklentileri denildiğinde akla ilk gelen eklentilerden olan redirection eklentisi ile sitenizde artık yer almayan, silinmiş, çökmüş veya isteğiniz doğrultusunda yönlendirmek istediğiniz tüm sayfaları kolayca yönlendirebilirsiniz.

Son derece basit ve yeni başlayan kullanıcıların dahi kolaylıkla kullanabileceği bir panel sahip olan redirection eklentisini WordPress kütüphanesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Redirection Eklentisini detaylıca incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

18 – W3 Total Cache

w3 total cacheWordPress sitelerin daha performanslı çalışması için cache eklentilerine ihtiyaç duyduğunu WP Rocket eklentisi bölümünde anlatmıştık.

Ücretli olarak kullanabileceğiniz WP Rockete ücretsiz bir rakip olarak karşımıza çıkan W3 total cache eklentisi ile sitenizin hızlandırma işlemlerini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Bir çok hosting firması tarafından desteklenen w3 total cache eklentisi ile sitenizin kullanıcılarınıza daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz.

W3 total cache eklentisini detaylıca incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sonuç

WordPress içerisinde barındırdığı ücretli ve ücretsiz çok sayıda tema ve eklenti ile kullanıcılarına gerçekten uçsuz buçaksız bir kullanım alanı sunuyor.

Bu kadar çok eklentinin bulunduğu bir platformda iyi ve sorunsuz çalışan eklentileri belirlemek pek tabiki çok zorlu bir süreç. Bizde sizin arayış sürecinize katkı sağlayabilmek adına bu makalemizde  işinize yarıyabilecek, zaman içerisinde çok sayıda indirme almış ve kullanıcılardan tam not almış olan  wordpress eklentileri ve özelliklerini kısaca açıklamaya çalıştık.

Umarız listemizde yer alan ve çok sayıda kategoriye hitap eden bu WordPress eklentileri işinize yarar. Listemizde muhakkak olması gerektiğini düşündüğünüz tarafımızdan atlanmış eklentileri yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Oskay Günaçar

Oskay Günaçar, Teknik SEO uzmanı ve Dijitalzade SEO & Dijital Pazarlama bloğunun kurucusudur. Front-end programlama, Python, semantic SEO, teknik SEO, Google patentleri ve Google search başlıca ilgili alanlarıdır. 5 yıldan fazla SEO deneyimi ile İKİLER, Webtures, Boosmart ve Storyly.io şirketlerinde SEO uzmanı pozisyonlarında görev almış ve outsource uzman olarak çok sayıda projeye dahil olmuştur. Sektör içerisinde çalıştığı çok sayıda başarılı, büyük web sitesinin yönetim ve geliştirme (SEO) süreçlerinden elde ettiği uzmanlık ve deneyimleri paylaşmayı amaçladığı Dijitalzade web sitesi üzerinden doğru ve kaliteli bilginin kolay ulaşılabilir olması amacıyla içerik üretmektedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu