Teknik SEO
SEO çalışmalarınızda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm Teknik SEO taktik, strateji ve ipuçlarına bu kategori sayfamız üzerinden erişebilirsiniz.
-
Client-Side Rendering (CSR) Rehberi: Nedir, Nasıl Çalışır?
Client-side rendering (CSR), bir web sayfasının içeriğinin ve düzeninin kullanıcının tarayıcısında oluşturulması ve işlenmesi sürecidir. Bu oluşturma metodunda sunucu, gönderilen…
Devamını Oku » -
Server (Sunucu) Nedir? Ne İşe Yarar? Türleri Nelerdir?
Sunucu (Server), istemci olarak da bilinen başka bir bilgisayar programına ve kullanıcısına hizmet sağlayan bir bilgisayar programına veya cihaza verilen…
Devamını Oku » -
Server Side Rendering (SSR) Rehberi: Nedir, Nasıl Çalışır?
Server Side Rendering (SSR), bir web sayfasının kullanıcının tarayıcısına gönderilmeden önce sunucu tarafında (server side) işlenip oluşturulmasına verilen isimdir. Bu…
Devamını Oku » -
Progressive Web Apps (PWA) Nedir?
Progressive Web Apps (PWA), mobil ve masaüstü cihazlar için web uygulamalarıdır. PWA’lar, klasik web sitelerine benzer şekilde tarayıcılar üzerinden erişilebilirler…
Devamını Oku » -
Google Tag Manager Nedir?
Google Tag Manager (Etiket yöneticisi), web sitenizin kaynak kodlarını değiştirmenize gerek kalmadan pazarlama ve analitik etiketlerini (kod parçacıkları ve/veya takip…
Devamını Oku » -
Canonical Etiketi Nedir? Nasıl Kullanılır?
Canonical Etiketi (Canonical tag), HTML dokümanı içerisinde <link rel=”canonical”> şeklinde kullanılan ve bir sayfanın standart erişim ana URL adresini belirtmek…
Devamını Oku » -
HTTP (Hypertext Transfer Protocol) Nedir? Nasıl Çalışır ?
HTTP (Hypertext Transfer Protocol), bilgisayarlar ve ağ sistemleri arasında gerçekleşen iletişimde kullanılan uygulama katmanı protokolüdür. HTTP temelde World Wide Web…
Devamını Oku » -
Domain Name System (DNS) Nedir? Nasıl Çalışır?
Domain name system (DNS), alan adlarını (örneğin, www.dijitalzade.com) IP adreslerine (örneğin, 192.0.2.34) çözümlemek için kullanılan sisteme verilen isimdir. İnternet dünyasının…
Devamını Oku » -
HTTP Etag Nedir? Nasıl Kullanılır?
Etag (Entity Tag), Servera gönderilen HTTP isteği sonrası iletilen bir kaynağın versiyonunun belirlenmesinde tanımlayıcı olarak kullanılan bir HTTP yanıt başlığıdır.…
Devamını Oku » -
User-Agent (Kullanıcı Aracısı) Nedir ?
User-Agent (Kullanıcı Aracısı), son kullanıcı tarafında çalışan ve kullanıcı ile web içeriği arasındaki etkileşimde kullanıcı adına aracı olarak hareket eden…
Devamını Oku » -
Googlebot Nedir? Nasıl Çalışır?
Googlebot, Google arama motoru için kullanılabilir bir arama dizini oluşturmak üzere web’den belgeler (link, doküman) toplayan ve aktif olarak Google…
Devamını Oku » -
Cache Nedir? Nasıl Kullanılır? Tüm Detaylarıyla Cache
Cache türkçe karşılığı ile önbellekleme, herhangi bir dosya, dokümana erişim süresini kısaltmak amacıyla ilgili görsel, metin yada herhangi bir türdeki…
Devamını Oku » -
Tüm Detaylarıyla HTTP Durum Kodları
HTTP Durum Kodları Nedir? HTTP durum kodları (HTTP yanıt kodları), bir web sayfasının barındırıldığı sunucuya, istemciden gönderilen HTTP isteğine yanıt…
Devamını Oku » -
Hreflang Etiketi Nedir? Nasıl Kullanılır?
Hreflang etiketi (etiketleri), HTML işaretleme dili ile kullanılan ve arama motorlarına ilgili web sayfamızın hangi dili kullandığını ve bu web…
Devamını Oku » -
Yapılandırılmış Veri (Structured Data) Nedir?
Yapılandırılmış veri (structured data), düzensiz web dokümanlarının, verilerin özellikle arama motorlarının anlayabileceği şekilde organize edilmiş haline verilen isimdir. Özellikle SEO…
Devamını Oku » -
Javascript SEO: Bilmeniz Gereken Herşey [Kapsamlı Rehber]
Javascript, günümüz internet dünyasında yer alan web sitelerinin neredeyse tamamında bulunan ve sitelere statik bir yapıdan ziyade interaktif sayfa düzenlemeleri,…
Devamını Oku » -
Tarama Bütçesi (Crawl Budget) Nedir? Nasıl Optimize Edilir?
Tarama bütçesi (Crawl Budget), bir arama motorunun belirli bir süre dahilinde herhangi bir web sitesinde taramak istediği ve tarayabildiği maksimum…
Devamını Oku » -
Meta Tag (Meta Etiketleri) Nedir? SEO için Neden Önemlidir?
Meta tag (Meta Etiketleri), bir web sayfası ile alakalı yapılandırılmış meta verilerin arama motoru botlarına aktarılmasını sağlamak amacıyla HTML ve…
Devamını Oku » -
Robots.txt Nedir, Nasıl Oluşturulur?
Robots.txt Nedir? Robots.txt, web site yöneticileri tarafından oluşturulan ve sitelerde tarama faliyetleri gerçekleştiren web robotlarının (Arama motoru botlarının) siteyi ne…
Devamını Oku » -
301 Yönlendirme Nedir, Nasıl Yapılır?
301 Yönlendirme Nedir? 301 yönlendirme website sahiplerinin sıklıkla duyabileceği ve pek çok sitenin zaman zaman ihtiyaç duyduğu siteler arası veya…
Devamını Oku »